За поредица от различни онлайн опити за измами съобщават потребители в Шумен. При единия тип

...
За поредица от различни онлайн опити за измами съобщават потребители в Шумен.
При единия тип
Коментари Харесай

От полицията предупреждават за атаки с различни онлайн измами

За поредност от различни онлайн опити за измами съобщават консуматори в Шумен.
При единия вид случаи офанзивата е главно към една от електронните пощи. В писмата има прикачени известия, които имат за цел да наподобяват като същински документ. В съответния случай адресант на мейла е „ КИБЕРПРЕСТЪПНОСТ “, който съдържа полицейска призовка и към него е прикован атачмънт. В призовката се разказва, че против индивида стартира наказателно гонене за закононарушение. Това е следващата фишинг офанзива, която има за цел да предизвика получателят да отговори на имейла.
От полицията посъветваха всички, които получат известия с сходно наличие да не ги отварят и да не дават отговор. Целта е измамниците да придобият лични данни и банкова и картова информация, която да употребяват по-късно.
При различен случай жена алармира за машинация след онлайн обява за колело. След като я разгласила в приложение за продажба за продукти в една от обществените мрежи, получила оферта за закупуване на стоката, която продава. Предложението от „ купувача “ било да си провежда доставката от куриерска компания, като разноските по нея ще бъдат за нейна сметка. Изпратен бил линк за последване, който употребявал логото на куриерска компания. Там към този момент била подредена паричната сума и имало бутон „ вземи парите “. След кликване на него трябвало да се изпишат трите имена, адрес, номер на банкова карта и цифрите и кода ѝ за сигурност. Жената схванала, че става въпрос за машинация и прекратила връзката.
Друг вид измами, за които алармират от полицията са маскирани под формата на запознанство в интернет и „ влюбване “. С красиви, само че подправени фотоси мъже и дами се показват за военни, лекари, капитани на кораби. След връзка в каналите за известия показват, че желаят да живеят дружно и да основат семейство. За да дойдат в страната ни и да се оженят е нужна парична сума. Парите се превеждат по банков път, а по-късно „ младоженците “ схващат, че са излъгани.
От полицията насочат зов към всички хора: „ Не предоставяйте на непознати персонални данни, не превеждайте пари по никакъв мотив. Ако имате подозрение, че някой се пробва да ви измами се свържете с вашите близки или с полицията. “
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР